Врати отвори 14-ото изложение „Пчеларство - Плевен`2016”

3313

Врати отвори 14-ото изложение „Пчеларство - Плевен`2016”

         „За това колко са важни пчелите говори една кратка мисъл на Айнщайн, който казва, че ако пчелите изчезнат от лицето на земята на човечеството му остават не повече от 4 години живот. Затова е много важно да поддържаме чиста природата, да поддържаме биомногообразието, да даваме възможност на хора, които професионално се занимават с пчеларство, но и на всички онези любители, които покрай основните си занимания имат интерес към този важен за здравето на човек отрасъл в земеделието”, каза в приветствието си Цецка Цачева.
                В първия ден от изложението се провежда и Национална конференция „Пчеларският сектор в България – Пътят напред“. Организатор на форума е Мария Габриел – зам.-председател на Групата на ЕНП. Инициативата за конференцията е на Сдружение „Клуб на пчеларите № 1 в България” с подкрепата на в. „Пчела и кошер” и домакинството на Областния пчеларски съюз - Плевен.
         Изложението „Пчеларство – Плевен 2016” ще продължи до 14 февруари. В рамките му ще бъдат представени последните новости в областта на пчеларското оборудване и инвентар, восъчни основи, пчелни продукти и производни, опаковки, етикети и т.н.
                В последния ден на изложението ще бъдат връчени и наградите от конкурса за детска рисунка и пластика „Пчеларството – екология и плодородие, пчелният мед – здраве и дълголетие”, както и призът „Най-проспериращ млад пчелар на България  през 2015 г.”, учреден съвместно с фондация „Еврика“.
         Призове се присъждат и за научна публикация, специализирана литература, нов производ на пчелен продукт, опаковка и етикет на годината, най-атрактивно представяне по време на изложението.

Свалете в PDF