Разчистват излезли от употреба автомобили, премахват и незаконните автоморги

3018

   Служители на Общинския инспекторат започват от днес проверки за паркирани излезли от употреба моторни превозни средства с цел тяхното разчистване. Проверките ще продължат 14 дни и ще са на територията на целия град, стана ясно днес на традиционното оперативно заседание на ръководството на Община Плевен. Ще се проверяват както пространствата пред и около жилищните блокове, така и улиците.
  С провеждането на инспекцията ще бъде изготвен списък с паркираните излезли от употреба автомобили, след което ще започне процедура по уведомяване на собствениците им. Ако те не ги премахнат доброволно в указания законов срок, старите МПС-та ще бъдат принудително репатрирани. За целта има вече определена и подготвена площадка, на която ще се складират, уточни кметът Георг Спартански. Той допълни, че след като изтекат сроковете за съхранение, старите коли ще бъдат предавани директно за скрап.
   Разчистена вече е и незаконната автоморга на бул. „Георги Кочев” и ул. „Гренадирска”, продължават дейностите и по други подобни. Със специално уведомление инициаторите на такива автоморги ще бъдат предупредени и за в бъдеще да не предприемат незаконни действия. „Тази акция не е еднократна и не е до следващите избори. Това ще бъде периодично наше усилие, повече незаконни автоморги няма да има. Който мисли да се занимава с такъв вид дейност, има законни начини за това – за регистрация, получаване на разрешителни, одобрение за площадки и др. Ще се кара по ред и по закон, за да заприлича Плевен на град", беше категоричен г-н Спартански.
 

Свалете в PDF