Инспектират площите на летните градини

2789

   Тази седмица започва проверка на площите на летните градини при увеселителните заведения за съответствие на издадените за това разрешителни. Инициативата е предприета след направена от кмета Георг Спартански обиколка по централната пешеходна зона от общината до Драматичния театър, при което са констатирани нарушения.
   „Незаконно се поставят преместваеми покрити съоръжения върху публична общинска собственост. Това безобразие – всеки да слага съоръжения където и както намери за добре, няма да търпя по никакъв начин. Преустройства, които засягат публичната общинска собственост и слагането на 150 кв. м покрити терени за търговски площи, без дори да си направят труда да питат в общината – такова безобразие и наглост повече няма да търпя. Категорично. Приключи който от където дойде да прави каквото си иска и после да извива ръцете на Общината да му узаконява незаконните строежи!”, беше категоричен г-н Спартански.
   Той съобщи, че е разпоредил на главния архитект на Общината и на зам.-кмета по строителството днес да изготвят писма до собствениците на всички неподдържани сгради в централната част да отстранят проблемите по най-бързия начин, иначе ще им се налагат съответните санкции по закон. „Не може да получаваш наеми в хиляди левове за магазини и да не видиш на какво прилича фасадата на сградата – а ако убие някое дете или някоя тухла удари някой човек? Какво правим? Градът трябва да има естетичен вид. А не да ходим по чужбина, да се снимаме пред поддържани исторически фасади, а тук да ни е срам от вида на центъра ни. Това е безобразие. Ще се затварят магазини, ще се преграждат, ще се спират ток и вода и собствениците ще бъдат принудени да спазват законите", заяви г-н Спартански.

Свалете в PDF