Новата контактна мрежа на тролеите няма да бъде изпълнена в срок

3298

Новата контактна мрежа на тролеите няма да бъде изпълнена в срок


По проекта са изпълнени система за управление на обществения транспорт, ново тролейбусно депо, разширяване, реконструкции и подобрения на тролейбусната мрежа, интелигентна система за управление на трафика, облагородени са спирките на обществения транспорт, изградени са велоалеи, разработена е и Програма за устойчиво развитие и внедряване на иновативни решения.

По думите на кмета на Община Плевен Георг Спартански новата контактна мрежа на тролеите няма да може да бъде поставена до крайния срок за приключване на дейностите по всички компоненти - 31 декември 2015 г. До тогава ще бъде монтирана 86% от мрежата. Вариантите след 1 януари 2016 г. са два – Общината да спре с изпълнението на проекта и да плати санкция от 5 млн. лв. или да финансира със собствени средства необходимите до 1 млн. лв., като финализира дейностите до 10 февруари.

Г-н Спартански подчерта, че са намерили пълно съдействие от Министерство на регионалното развитие и благоустройството и лично от зам.-министър Деница Николова и сроковете са максимално удължени. „Нямам никакво логично обяснение защо не е работено през лятото. Рискуваме да фалираме общината заради лошото управление на европроекти в последните 6 месеца и липсата на координация и като срокове, и като качество”, допълни кметът на Община Плевен.

Свалете в PDF