Кметът Георг Спартански: Удовлетворен съм от реакцията на почистващите фирми при последния снеговалеж

3558

Кметът Георг Спартански: Удовлетворен съм от реакцията на почистващите фирми при последния снеговалеж

         По повод новата зимна обстановка в неделя свиках три заседания  на Кризисния щаб с участието на всички имащи отношение институции - в 10, 13 и 17 ч.  В началото на деня ситуацията беше тежка - една четвърт от малките населени места бяха без ток, както и някои райони на Плевен, множество клони и дървета бяха паднали под тежестта на мокрия сняг, разказа кметът. С мои заповеди беше въведен в действие Общинският план за защита при бедствия, както и бяха обявени за неучебни дните 18 и 19 януари. Постепенно и приоритетно започна преодоляването на проблемите. Днес няма място или район без електро- или водоподаване, реагирано е по най-сериозните сигнали.
         Освен на фирмите по зимно поддържане лично благодаря и на плевенчани, повечето от които почистиха прилежащите площи пред домовете си. За съжаление немалко наши съграждани са паркирали автомобилите си на улицата, с което възпрепятстват ефективното зимно поддържане и достъпа до контейнерите за смет, подчерта още кметът.
         Задачата днес е след почистването на централните улици, спирките и пешеходните зони фирмите да насочат усилия към освобождаване подстъпите към съдовете за смет и да влязат в малките улици, информира Георг Спартански.
         На апела частни фирми или лица да помогнат при справяне със ситуацията в жк „Сторгозия” се отзова само „Милмар 2012” ЕООД, допълни кметът.

Свалете в PDF