Продажбата на две общински сгради в „Кайлъка” ще обсъждат съветниците

2573

Продажбата на две общински сгради в „Кайлъка” ще обсъждат съветниците

Георг Спартански внася предложение за закриване на Дом за деца, лишени от родителска грижа „Детелина”. В мотивите си той посочва, че от февруари 2015 г. на територията на град Плевен по Проект „Предоставяне на социални услуги в общността в 6 центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи, изведени от специализирани институции” са разкрити и функционират шест „Центъра за настаняване от семеен тип” – два от които са за деца и младежи с увреждания, останалите четири са за деца и младежи без увреждания. Именно тези четири ЦНСТ за здрави деца са алтернативната социална услуга на специализираната институция ДДЛРГ „Детелина”,  откъдето са изведени общо 30 деца, а останалите, от 01.06.2016 г. са реинтегрирани в семейна среда.
   Съветниците ще разгледат и предложения за продажба на две масивни сгради – частна общинска собственост, находящи се в парк „Кайлъка”, чрез публичен търг с тайно наддаване и ще гласуват даване на съгласие Община Плевен чрез ОП „Център за градска мобилност” да бъде съучредител и да членува в асоциация на структурите, отговарящи за платеното почасово паркиране на територията на Република България. На сесията ще бъде обсъдена и схема за поставяне на декоративни светещи пана в централната градска част – на ул. „Данаил Попов”, ул. „Димитър Константинов” и ул. „Сан Стефано”. 

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Покана за провеждане на консултации за съставите на СИК на територията на община Плевен

Покана за провеждане на консултации…

четвъртък, 25 април 2024
102

Плевен с писмо до финансовото министерство целеви средства от общинския бюджет да се ползват за ремонт на общински пътища

Плевен с писмо до финансовото…

четвъртък, 25 април 2024
134

Плевен има нов почетен гражданин – професионалният боксьор Йосиф Панов

Плевен има нов почетен гражданин…

четвъртък, 25 април 2024
201

Изложба с детски творби от конкурс за Великден ще бъде открита на 25 април

Изложба с детски творби от…

сряда, 24 април 2024
180