Община Плевен продължава обновяването на тролейбусния парк по проект

2761

Община Плевен продължава обновяването на тролейбусния парк по проект

   Съгласно насоките за кандидатстване е изготвено подробно предпроектно проучване за цялата система на градския транспорт, анализ разходи-ползи и финансов анализ на проекта. В предложеното проектно решение предвидените основни компоненти са: доставка на подвижен състав – 14 бр. тролейбуси соло, нископодови, без помощен двигател, доставка на две специализирани сервизни машини – аварийна кола и влекач, електронна система за таксуване на пътниците, обособяване на билетен и контролен център на системата.
   Предвижда се и внедряване на система за видеонаблюдение на 16 ключови кръстовища. Стойността на проекта възлиза на 17 249 286,80 лв. Разходите за ДДС в размер на 464 407,80 лв. са предвидени като недопустими за финансиране по ОП „Региони в растеж” 2014-2020 г., поради което ще се извършват от „Тролейбусен транспорт” ЕООД - Плевен, като същите са възстановими от държавния бюджет под формата на данъчен кредит.
   С гласуваното днес решение Общинският съвет гарантира, че е осигурена устойчивостта на предложения проект „Развитие на интегриран градски транспорт на Плевен” и че видът и предназначението на закупените (изградените) по проекта инфраструктура, машини, съоръжения, транспортни средства и нематериални активи няма да бъдат променяни за период не по-малък от пет години след крайното плащане към Община Плевен.

Свалете в PDF