Шарлотсвил, САЩ

Шарлотсвил, САЩ

Шарлотсвил е прекрасен американски  град в центъра на щата Вирджиния, на брега на Ривана, приток на река Джеймс. Шарлотсвил е на 185 км от Вашингтон и на 110 км от Ричмънд.  Мотото на града е: „Това е най -доброто място за живеене в Америка“.

Градът е основан през 1762 г. по търговския път, който е наречен „Пътят на три препятствия“. Селището е кръстено на съпругата на крал Джордж III, кралица Шарлот. Шарлотсвил е най -известен с това, че е дом на Университета на Вирджиния, основан от Томас Джеферсън. Центърът на стария град е Court Court, заобиколен от няколко сгради, датиращи от 1760 -те години. На няколко пресечки от него са разположени както бизнес заведения, така и търговски центрове.  Друга сграда с история, свързана с Томас Джеферсън- третия президент на САЩ и автор на Декларацията за независимост  е Монтичело, неговият стар дом, кацнал на върха на планина. Той е домакин на ежегодно честване на Деня на независимостта и десетки хиляди хора идват тук всяка година.

Югозападните планини, успоредни на планините Blue Ridge, красиво оформят Шарлотсвил.  Downtown Mall е един от най-дългите търговски центрове на открито в страната, можете да дойдете тук, за да хапнете, а един от основните музеи на града, Музеят на Вирджиния Дискавъри, също се намира тук. В близост до града е разположен Национален парк „Шенандоа” и е едно допълнително преживяване за гостите на Шарлотсвил.

Население: 47,096 души

Съвместна Прокламация за намерения между Община Плевен и  Шарлотсвил е подписана  на 02.04.2004 г.

Шарлотсвил  в Интернет:

https://www.facebook.com/CharlottesvilleCityHall

charlottesville.org