Кайзерслаутерн, ФР Германия

Кайзерслаутерн, ФР Германия

 Кайзерслаутерн е град в Югозападна Германия.

Кайзерслаутерн е модерен център на информационни и комуникационни технологии и дом на известен университет, технически колеж и много международни изследователски институти, разположени в целия град.

Галерията Палатин датира от 1874 г. с експонати от живопис и скулптура от 19 век до наши дни.

Кметството Кайзерслаутерн е една от най -високите сгради и се намира в центъра на града. Барът и кафенето на последния етаж предлагат панорамна гледка към града и околностите.

Най -високата сграда в центъра на Кайзерслаутерн е римокатолическата църква „Света Мария“, докато най -високата структура за Кайзерслаутерн е телевизионната кула в предградието на Дансенберг, югозападно от центъра на града.

Друга забележителност на Кайзерслаутерн са Големите ботанически градини и особено  градината  в японски стил. Музеят Theodor-Zink разполага с местни исторически експонати, включително артефакти от бронзовата епоха. В града има няколко зони за пазаруване само за пешеходци с множество и разнообразни ресторанти и барове, разположени в центъра на града около стария град ( Altstadt ). В Altstadt ще намерите „Kaiserbrunnen“, голям декоративен фонтан със символи на историята на града, като например шевна машина, произведена от компанията Pfaff в града.

Население: 100  030 души

Свидетелство за побратимяване между Плевен и Кайзерслаутерн е подписано на 18.09.1999 г., а Договор  за сътрудничество между Община Плевен и Община Кайзерслаутерн  е подписан  на 14.05.2001 г.

Кайзерслаутерн  в Интернет:

www.kaiserslautern.de