Заявки за участие в похода „По пътя на Ботевата чета” се приемат до края на м. април

3020

Заявки за участие в похода „По пътя на Ботевата чета” се приемат до края на м. април

     Областна администрация – Враца, стартира подготовката и организацията на ежегодния Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета - Козлодуй - Околчица”. През 2019-а се навършват 143 години от героичния подвиг на българския поет, революционер и национален герой Христо Ботев и неговите четници и за 73-и път ще се преклоним пред трагичната им саможертва, вървейки по техните стъпки от слизането на Козлодуйския бряг до историческия връх Околчица. Областна администрация – Враца, разработи регламент, определящ реда и начина на участие в проявата. Походът е ежегоден и се провежда от 27 май до 02 юни, в една походна колона по 120-километровото трасе.

        Всеки желаещ да се включи в похода и да извърви пътя на героичността и славата може да изпрати в срок до 30.04.2019 г. заявка на електронна поща: obl-vr@vratsa.govеrnment.bg, или на адрес: гр. Враца 3000, бул. „Демокрация” №1, Областна администрация – Враца.

       Подробности за регламента вижте в прикачените файлове или на адрес: http://vratsa.bg/bg/pages/nacionalen-turisticheski-pohod-po-patya-na-botevata-cheta.html

Свалете в PDF