Заповед на кмета на Община Плевен Георг Спартански за удължаване срока на противоепидемичните мерки до 12 април

3992

Заповед на кмета на Община Плевен Георг Спартански за удължаване срока на противоепидемичните мерки до 12 април

       Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 у нас и обявеното с Решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание извънредно положение, както и с препоръките на Националния оперативен щаб и заповед на Министъра на здравеопазването, Кметът на Община Плевен издаде заповед. С нея се удължава срока на издадена предходна заповед за преустановяване посещенията в увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, търговски обекти и центрове, заведения за обществено хранене, с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеките и дрогериите.

       Преустановяват се до 12 април, включително:

-провеждането на пазара за покупко-продажба на моторни превозни средства пред входа на стадион „Плевен”;

-режимът на платено паркиране на пътни превозни средства в обособените зони за платено паркиране на територията на гр. Плевен – „Синя зона”, и общински платени паркинги;

-учебните занятия и всички извънкласни мероприятия;

-посещенията в детски ясли и градини на територията на община Плевен;

-провеждането на всякакъв вид масови мероприятия;

-дейността на Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца и възрастни с увреждания, Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, ЦОП и Център за ранна превенция на уврежданията.

       Преустановява се също:

-приемането на посетители в културните институции;

-дейността на клубовете на хората с увреждания и пенсионерите;

-посещенията на външни лица в резидентните социални услуги от затворен тип – центрове за настаняване от семеен тип, Дом за стари хора в с. Бохот, Защитено жилище, Кризисен център.

       Директорите на общинските предприятия и органите на управление на търговските дружества с общинско участие в капитала трябва да организират провеждането на засилени противоепидемични мерки, а управителят на „Тролейбусен транспорт” – да предприеме периодична дезинфекция на транспортните средства от масовия градски обществен транспорт.

       Пълният текст на заповедта може да видите в прикачения файл.

Свалете в PDF