Започва поетапен ремонт на ул. „Цар Борис ІІІ”

2755

Започва поетапен ремонт на ул. „Цар Борис ІІІ”

   На няколко етапа ще бъде ремонтирана част от ул. „Цар Борис ІІІ” в Плевен, която е включена за основна рехабилитация с европейски средства по проекта на Община Плевен, „Осигуряване на устойчива градска среда на Плевен”. Участъкът е  от  кръстовището при Дома на книгата и Регионалната библиотека „Христо Смирненски”, продължава край пазар „Център” до хотел „Ростов”. Очаква се ремонтът да започне в началото на м. април.

   Отсечката е еднопосочна, много натоварена, преди да бъде преасфалтирана ще трябва от ВиК да подменят тръбите. Дейностите ще обхванат и улица „Коста Хаджипакев” /пред МБАЛ „Авис Медика”/ – от ул. „Васил Левски” до кръстовището с ул. „Цар Борис ІІІ”, обяви на оперативното заседание на ръководството на Община Плевен кметът Георг Спартански. Сложността и мащабът на ремонта ще наложи той да се прави на етапи, затова призовавам всички към повече търпение. Няма как да се направи ремонт за една нощ, няма как да не търпим неудобства, подчерта г-н Спартански.

   Първо ще бъде затворен за движение и ремонтиран участъкът от кръстовището с бул. „Данаил Попов” до пазар „Център”. На втория етап ще се затвори участъкът от Пазара до площад „Свободата”, а накрая – ул. „Коста Хаджипакев”.

Свалете в PDF