Втора Районна пожарна служба ще бъде обособена в Плевен

306

    Да бъде обособена втора Районна пожарна служба в западната част на град Плевен, дадоха съгласие общинските съветници. Предложението за това бе внесено от кмета Георг Спартански след постъпило заявление за намерение от директора на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Плевен. Една от причините за решението е скъсяване на времето за достигане на спасителните коли от централната служба до мястото на произшествието в този район на града. Освен това, в жк „Сторгозия” се изграждат нови обекти, има и такива с повишен риск – пет бензиностанции, четири шоу рума и сервизни бази на вносители на автомобили, петролна база, електрическа подстанция, четири хипермаркета, девет големи училища, логистична база, предприятия и др. Обособяването на втора пожарна служба в западната част на Плевен ще позволи на дежурните екипи и по-бързо придвижване до близките населени места в тази посока, както и до международния път Е 83 /София - Русе/. Статистиката сочи нарастване на броя произшествия, на които се отзовават екипите, като плевенската пожарна през миналата година е била на 6-о място в страната по този критерий.

     Предвижда се новата служба да се обособи в складова база Стара гара в имот, собственост на МВР, което ще позволи предислоциране на пожарни автомобили, техника и имущества и освобождаване на сега заемани помещения на ул. „Св. Св. Кирил и Методий”. В тях ще се пренесат служители от сектор „Административен”, който сега е на ул. „Ресен”.

     Кметът Спартански трябва да изпрати решението на Общинския съвет, заедно с мотивирано предложение от директора на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Плевен, до Областния управител и до Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

На две места в Плевен…

понеделник, 18 февруари 2019
257

Постоянната комисия по култура ще…

петък, 15 февруари 2019
498

Започва кампанията за заплащане на…

петък, 15 февруари 2019
201

Много приятели посрещна за празника…

четвъртък, 14 февруари 2019
197