Връчиха годишните награди за журналистика „Северно ехо”

3269

Връчиха годишните награди за журналистика „Северно ехо”

   Тържествена церемония по връчване на традиционните годишни награди за журналистика „Северно ехо” проведе в пресклуба на БТА Дружеството на журналистите при СБЖ - Плевен. Официални гости на проявата бяха председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев, заместник-кметът Стефан Милев и заместник-областният управител д-р Красимир Трифонов. Присъстващите бяха поздравени с музикални изпълнения от възпитаника на НУИ „Панайот Пипков” Огнян Янчев.

   Празникът беше открит от председателя на плевенското дружество Иван Илиев, който благодари на присъстващите, както и на Община Плевен, Общински съвет – Плевен и Областна администрация за добрата съвместна работа. Г-н Илиев подчерта, че от огромно значение за това е била и дейността на техните пиари.

    Тази година наградата за значим принос в работата с медиите в категория „Пиар на 2017 година” бе присъдена на Ирен Томова, пиар на Общински съвет – Плевен. Тя получи своя приз от заместник-кмета Стефан Милев. Годишната награда за журналистика „Северно ехо” получи Диана Пешакова от ОП „Общински медиен център” – Плевен, която бе наградена от председателя на Общинския съвет Мартин Митев. С почетния знак на Съюза на българските журналисти „Златно перо” за дългогодишна журналистическа дейност и във връзка с неговата 75-годишнина беше отличен Лало Златков. Награда му беше връчена от заместник-областния управител д-р Красимир Трифонов.

    Отличените се определят чрез допитване в журналистическата гилдия, организирано от дружеството на СБЖ, а паричната стойност на наградите се осигурява традиционно от Общината.

   На церемонията награди по случай юбилеите им получиха също Величка Божикова, Димитър Стойков и Диана Пешакова.

 

Свалете в PDF