Водната каскада ще заработи след поредно възстановяване на повредени елементи

3126

Водната каскада ще заработи след поредно възстановяване на повредени елементи

       Водната каскада ще бъде пусната след отстраняване на поредните множество нанесени повреди по водоструйници и осветителни тела на съоръжението. Очаква се доставка на необходимите нови части, с които ще бъдат подменени счупените, обясни кметът на Община Плевен Георг Спартански. Част от децата и младежите ползват дъното на Каскадата за каране на скейтборд, колело и ролери, което не само е опасно за живота и здравето им, но е и причина за нанасяне на повреди на елементи на съоръжението. „Надявам се през септември, макар и в края на летния сезон, плевенчани и гости на града да могат да се любуват на работата на Водната каскада”, каза г-н Спартански.

       В отговор на изрично писмо, изпратено от Общината до ВиК – Плевен, управителят на дружеството инж. Митко Спасов е отговорил, че към този момент директни проблеми с водоснабдяването за отделните квартали на Плевен няма и че, ако функционира, Водната каскада не може да причини такива проблеми. Обемът на съоръжението е 1 300 кубични метра, пълни се за няколко часа. „Месечно за потребената електроенергия и вода за каскадата Община Плевен плаща между 40 и 50 хил. лв. Кризата в световен мащаб заради коронавируса се отразява и на собствените приходи на местните администрации в страната, включително и на нас. Към 1 юли 2020 година постъпилите местни данъци и такси са с 2 млн. лв. по-малко от тези за първото полугодие на 2019 година, изоставането е още по-голямо в сравнение с плана за настоящата година. Полагаме непрекъснати усилия и се надявам, че въпреки тежката ситуация и големия спад във финансовите постъпления в бюджетите на общините, ще успеем да се задържим на повърхността”, допълни кметът на Община Плевен.

       Г-н Спартански отправи и призив да пазим това, което имаме. „Нека пренесем отношението, което имаме към личното, и към общественото, защото то е правено с парите на всички нас. Нека покажем уважение към собствените ни пари, насочени с цел да благоустрояваме града и окръжаващата ни среда”, каза още той.

Свалете в PDF