Възможностите за бизнессътрудничество с Бавария представиха на форум в Плевен

450

       Информационен форум „Бавария - България: бизнес възможности и перспективи” се проведе на 05 юни в Плевен. Организатори са Германо-българската индустриално-търговска  камара (ГБИТК) и Община Плевен.

       Специален гост на форума бе Урзула Хайнцел, заместник-директор на дирекция „Европа и панаирно дело“ в Баварското държавно министерство на икономиката, регионалното развитие и енергетиката. Сред участниците бяха д-р Митко Василев, представител на Бавария в България и главен управител на ГБИТК, областният управител на Област Плевен Мирослав Петров, кметът Георг Спартански, представители на фирма Леони, управители на фирми от различни градове в страната.

       Немският бизнес се ползва с изключително висока репутация в България. Той е доказателство за качество, за организация, за дисциплина и за високи резултати. За всяка българска фирма е въпрос на чест и едновременно с това и на признание от немския партньор, когато създадат двустранно партньорство, каза в приветствието си кметът Георг Спартански. Той подчерта, че всяка една инвестиция, независимо от нейния размер - голяма, малка или средна, е добре дошла в  община Плевен, уверявайки, че в негово лице такива намерения ще имат поддръжник.

       Възходящото съвременно развитие на Бавария и възможностите за съвместни бизнес контакти с български предприемачи подробно представи г-жа Урзула Хайнцел. В своята презентация д-р Митко Василев разказа за окуражаващия ръст на немски инвестиции у нас през последните години и за успешно създадените икономически връзки между двете страни. От фирма Леони - един от най-големите инвеститори в региона, представиха своята дейност, като акцентираха, че изборът им да се спрат на Плевен е предопределен не само от доброто географско положение на града, от транспортните връзки, но и от ангажимента на местната власт и най-вече на кмета Георг Спартански да бъде привлечена фирмата.

       Своя опит в контактите си баварски фирми споделиха различни представители на бизнеса с мнението, че подобни форуми ще активизират сътрудничеството между България и Бавария.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Временно се преустановява работата на…

понеделник, 16 септември 2019
16

На добър час през новата…

понеделник, 16 септември 2019
74

Политическите сили се споразумяха за…

петък, 13 септември 2019
296

Конкурс за най-атрактивна фотография обявява…

четвъртък, 12 септември 2019
344