Валентин Асенов - Хъкъла е носителят на наградата „Св. Пимен”`2019

799

         Валентин Асенов - Хъкъла е носителят на голямата награда на Дружеството на плевенските художници „Св. Пимен Зографски” за 2019 г. Призът беше обявен при откриването на традиционния Есенен салон от председателя на журито Убавка Тончев. Хъкъла участва в изложбата с две творби абстрактна живопис. Негови „подгласници” са Павлин Ковачев и Валери Петров. Отличията им бяха връчени от изпълняващия длъжността кмет на Община Плевен Милен Яков и Убавка Тончев. Сред многобройните гости беше и избраният за втори мандат кмет Георг Спартански.

         Всички колеги, които участват в тази изложба, показват най-добрите си творби. Радвам се, че журито е оценило моите работи с тази награда. Пожелавам на всички колеги да стигнат до това отличие, да имат големи успехи и все така да се виждаме по изложби, сподели Хъкъла пред почитателите и колегите си.

         Тридесет и осем автори с общо 70 творби участват в тазгодишния Есенен салон. От тях са селектирани 23 и с тайно гласуване са определени тримата наградени.

         Наградата „Свети Пимен Зографски” е учредена през 2009, а нейни носители са Дарина Пенкова, Любо Попов, Стилиян Атанасов, Нивелина Янакиева, Петко Петков, Юрий Буков, Константин Симеонов, Красимир Тодоров и Убавка Тончев.

Свалете в PDF