Вагонът на царица Йоанна идва в Плевен в състава на ретро композиция

1038

   Във връзка с отбелязването на 130 години от създаването на Български държавни железници ретро влак ще пристигне на 6 октомври, събота, на жп гарата в Плевен. Инициативата е част от атракционните пътувания, които организира националният железопътен превозвач по повод годишнината.

   Атракционните влакове ще бъдат теглени от парни локомотиви и ще представят голяма част от историческото наследство на БДЖ. В съставите им ще бъдат и вагони от царската композиция „Корона експрес” и правителствения влак от 80-те години „Витоша експрес”.

   Една от специалните композиции ще пътува по маршрута София - Мездра - Плевен - Мездра - София. В Плевен влакът ще пристигне в 13.00 часа и ще престои до 14.20 часа. В това време ще бъде осигурен свободен достъп до вагоните – музейни експонати, които ще могат да бъдат разгледани. Влакът ще бъде теглен от парен локомотив № 05.01, а в състава ще са включени личният вагон-салон на царица Йоанна от „Корона експрес” и вагон-ресторантът от „Витоша експрес”. Всяка от композициите ще е съставена и от пет вагона за настаняване на пътниците. Всички те ще имат възможност да разгледат специално прикачените вагони, а служители на БДЖ ще разкажат интересни факти по време на обиколката.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Постоянната комисия по култура ще…

петък, 15 февруари 2019
435

Започва кампанията за заплащане на…

петък, 15 февруари 2019
150

Много приятели посрещна за празника…

четвъртък, 14 февруари 2019
163

Почитаме Апостола с паметен ритуал

четвъртък, 14 февруари 2019
147