Уреди за пречистване на въздух получи като дарение детска градина в Плевен

691

Уреди за пречистване на въздух получи като дарение детска градина в Плевен

Пречистватели на въздух за всяка стая получи днес като дарение ДГ „Слънце“ в Плевен с директор Цветомира Добрева. Дарението е по линия на кампанията на Ротари клуб Плевен Центрум „По-чист въздух за нашите деца“ и беше връчено в присъствието на членове на Ротари клуб Плевен Центрум, заместник-кмета на Община Плевен Елина Димитрова и областния управител Виолета Иеремиева. Средствата за каузата са събрани на Коледния благотворителен бал на клуба през м. декември 2023 г. Във времето назад пречистватели на въздух по линия на кампанията са дарени и на всички начални училища в Плевен.

"Успешната кампания не би била възможна без съпричастността на представителите на бизнеса, на обществени организации и на граждани, за което още веднъж изказваме своите сърдечни благодарности", заяви Николай Яков, президент на Ротари клуб Плевен Центрум.

„Инициативата е изключително полезна, защото децата прекарват голяма част от времето си в детската градина и е важно да имат здравословна среда. От името на ръководството на Община Плевен благодаря за Вашата инициативност, отзивчивост и грижа за Плевен“, обърна се към дарителите и заместник-кметът Елина Димитрова. Благодарност от името на детската градина изказа директорът й Цветомира Добрева. Музикален поздрав към гостите поднесоха бъдещите първокласници под съпровода на Георги Чапанов.

В ДГ „Слънце“, гр. Плевен се обучават 159 деца на възраст от 3 до 7 години. 

 

Свалете в PDF