Училище „Ст. Заимов” празнува 40 години от създаването си

2855

Училище „Ст. Заимов” празнува 40 години от създаването си

         Като приказка на знанието определи 40-годишната история на Средно училище „Стоян Заимов” неговата директорка Анни Петкова в приветствието си по повод празничния ден. Тя благодари на всички предишни ръководители, учители, бивши и настоящи ученици за това, че са част от тази приказка, както и на Община Плевен за подкрепата във всички начинания.

         Гости на събитието бяха кметът Георг Спартански, Диана Данова - председател на Постоянната комисия по образователна политика и читалищна дейност при Общински съвет - Плевен, много бивши преподаватели.

         Бъдете здрави, бъдете умни, решителни и непокорни в най-добрия смисъл на думата, за да направите Плевен какъвто ви харесва и какъвто заслужава - красив и привлекателен град, обърна се към близо хилядата възпитаници на „Ст. Заимов” Георг Спартански. Той връчи по повод годишнината почетен плакет на Община Плевен на директора Анни Петкова.

         Тържествената церемония продължи с награждаване на победители в литературния конкурс на училището, успешно представили се в национални олимпиади ученици и изявени спортисти. По повод празника в двора на училището беше засадена млада липа, дарена от Диана Данова, която е възпитаник на „Ст. Заимов”. Присъстващите бяха поздравени от фолклорния ансамбъл при учебното заведение, а бюст-паметникът на патрона на учебното заведение беше отрупан с цветя.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Покана за провеждане на консултации за съставите на СИК на територията на община Плевен

Покана за провеждане на консултации…

четвъртък, 25 април 2024
66

Плевен с писмо до финансовото министерство целеви средства от общинския бюджет да се ползват за ремонт на общински пътища

Плевен с писмо до финансовото…

четвъртък, 25 април 2024
113

Плевен има нов почетен гражданин – професионалният боксьор Йосиф Панов

Плевен има нов почетен гражданин…

четвъртък, 25 април 2024
156

Изложба с детски творби от конкурс за Великден ще бъде открита на 25 април

Изложба с детски творби от…

сряда, 24 април 2024
153