Ученици стартираха кампания "Деца и младежи за по-чист Плевен"

81

Ученици стартираха кампания

"Деца и младежи за по-чист Плевен", по това мото стартира първата кампания на Ученическия парламент в община Плевен. Идеята е за по-чист и приветлив град с усилията и на подрастващите. Първият район, избран от младежите за инициативата им, бе парка „Скобелев“ - от Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“ до ул. „Ген. Атанас Стефанов“ /пешеходната пътека към парка/.

В почистването масово се включиха ученици и преподаватели от Математическа гимназия „Гео Милев“, ПГ по транспорт "Проф. Цветан Лазаров", представители на ПГПЧЕ "Димитър Димов", НУИ "Панайот Пипков", ПГМЕТ - Плевен и ПГ по туризъм "Алеко Константинов". Кампанията подкрепиха и служители от Община Плевен.

„Когато младостта върви напред с добри идеи и организация си казваме: Родината ни ще пребъде! Благодарим на учениците от Ученическия парламент, на техните приятели и съученици, които отделиха време и сили, за да осъществят тази своя първа инициатива“, сподели заместник-кметът на Плевен Елина Димитрова. От името на местната управа тя изказа благодарност към участниците в почистването на парка и подкрепа за всяка следваща младежка проява за Плевен.

 

Свалете в PDF