Тази седмица: Пътуващият кинофестивал „Филмирай“ спира отново в Плевен

92

Тази седмица: Пътуващият кинофестивал „Филмирай“ спира отново в Плевен

Две нашумели български заглавия от последните месеци и една френска комедия представя афишът на тазгодишния пътуващ фестивал „Филмирай“. Всяка вечер от 25 до 27 юли 2024 г. в парка на Регионалния исторически музей в Плевен от 21.00 часа зрителите ще могат да се насладят на творби за всеки вкус. Вход свободен!

В четвъртък, 25 юли, програмата открива премиерният „Защото обичам лошото време“ с популярните Неда Спасова и Владимир Михайлов в главните роли. Филмът се радва на радушен прием в кината и спечели наградата на публиката на София Филм Фест`2024. Определят го като топъл, човешки, нежен, романтичен; каращ те да се усмихнеш, да се замислиш, да си спомниш и да се изпълниш с надежда.

Петък, 26 юли, е отреден на комедията „Жената на президента“, почиваща на действителни събития от съвременната история на Франция. Голямата Катрин Деньов се превъплъщава в съпругата на бившия президент на републиката Жак Ширак. Несигурна и напълно зависима от него в началото, тя претърпява истинска трансформация и се превръща в ключова медийна фигура. Номиниран за множество национални награди, филмът беше представен с голям успех на фестивала Киномания в София.

В последния ден на събитието, събота, 27 юли, зрителите ще могат да се срещнат с изключително обсъждания от публика и критика български филм „Диада“. Носител на редица награди от фестивала „Златна Роза“ и отличен с голямата награда на международен фестивал в Талин, Естония, той разказва историята на 16-годишно момиче от малък град и пречките, с които се сблъсква в желанието си да замине при майка си в Америка и да учи рисуване. Освен младите изпълнители на главните роли, във филма ще видим още Силвия Лулчева, Иван Бърнев, Цветан Алексиев, Ирмена Чичикова.

Очакваме ви на кино!

Свалете в PDF