Светила в кардиологията разказват в Плевен как да пазим сърцето си здраво

231

       Как да запазим сърцето си здраво до дълбока старост, кои са симптомите на най-опасните сърдечно-съдови заболявания, кога да посетим кардиолог – всичко това ще разкажат в Плевен едни от най-известните български кардиолози. Те участват в Националния фестивал на спорта, здравето и дълголетието, който ще се проведе в Плевен на 3 октомври, четвъртък. Фестивалът започва със здравен панел, посветен на сърдечно-съдовите заболявания.

       Панелът ще се проведе от 10.00 до 11.30 ч. в залата на Военния клубкато в него ще вземат участие: проф. д-р Арман Постаджиян, председател на Българска лига по хипертония, началник кардиологично отделение в УМБАЛ „Св. Анна” - София, проф. д-р Снежана Тишева, началник Клиника по кардиология и ревматология в МУ Плевен и доц. д-р Надя Станчева от Клиника по кардиология към МУ Плевен. Ще бъде представена информация как да се предпазим от най-честите сърдечно-съдови заболявания, на какви оплаквания да обръщаме внимание. Ще има демонстрации за правилно измерване на кръвно налягане и физически упражнения, подходящи за всеки.

       Входът е свободен.

       Организатор на Националния фестивал на спорта, здравето и дълголетието е Българската асоциация „Спорт за всички”. Проявата е под патронажа на Министерството на младежта и спорта и Община Плевен. Организатори на здравния панел са Българска лига по хипертония и Институтът за здравно образование. 

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Плевен ще е домакин на…

понеделник, 21 октомври 2019
76

Доброволци ще подновят безвъзмездно боята…

четвъртък, 17 октомври 2019
309

Плевен отново се включва в…

четвъртък, 17 октомври 2019
146

Приключи реставрацията на Панорамата със…

четвъртък, 17 октомври 2019
246