Светила в кардиологията разказват в Плевен как да пазим сърцето си здраво

330

       Как да запазим сърцето си здраво до дълбока старост, кои са симптомите на най-опасните сърдечно-съдови заболявания, кога да посетим кардиолог – всичко това ще разкажат в Плевен едни от най-известните български кардиолози. Те участват в Националния фестивал на спорта, здравето и дълголетието, който ще се проведе в Плевен на 3 октомври, четвъртък. Фестивалът започва със здравен панел, посветен на сърдечно-съдовите заболявания.

       Панелът ще се проведе от 10.00 до 11.30 ч. в залата на Военния клубкато в него ще вземат участие: проф. д-р Арман Постаджиян, председател на Българска лига по хипертония, началник кардиологично отделение в УМБАЛ „Св. Анна” - София, проф. д-р Снежана Тишева, началник Клиника по кардиология и ревматология в МУ Плевен и доц. д-р Надя Станчева от Клиника по кардиология към МУ Плевен. Ще бъде представена информация как да се предпазим от най-честите сърдечно-съдови заболявания, на какви оплаквания да обръщаме внимание. Ще има демонстрации за правилно измерване на кръвно налягане и физически упражнения, подходящи за всеки.

       Входът е свободен.

       Организатор на Националния фестивал на спорта, здравето и дълголетието е Българската асоциация „Спорт за всички”. Проявата е под патронажа на Министерството на младежта и спорта и Община Плевен. Организатори на здравния панел са Българска лига по хипертония и Институтът за здравно образование. 

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

С пъстър концерт отбелязаха пети…

четвъртък, 12 декември 2019
359

Училищни отбори премериха сили във…

сряда, 11 декември 2019
156

Отдадохме почит на загиналите за…

вторник, 10 декември 2019
1150

„Синя зона” ще работи на…

понеделник, 09 декември 2019
430