Стартира изпълнението на важен елемент от проекта за развитие на интегриран градски транспорт на Плевен

1979

Стартира изпълнението на важен елемент от проекта за развитие на интегриран градски транспорт на Плевен

       С официална церемония „Първа копка” бе даден старт на изпълнението по Дейност 4: „Внедряване на Система за видеонаблюдение на ключови кръстовища в град Плевен“ по проект: BG16RFOP001-1.007-0003-C01  „Развитие на интегриран градски транспорт - гр. Плевен".

       Заместник-кметовете на Община Плевен Стефан Милев, арх. Невяна Иванчева и Милен Яков направиха символичната  първата копка.

       Въвеждането на Системата за видеонаблюдение ще подобри безопасността и условията за движение по пътищата, контрола на трафика на централни ключови кръстовища в града, ще пести време и  ще  осигури спазване на разписанията, ще способства намаляването на закъсненията в пиковите за масовия градски обществен транспорт часове, ще гарантира бързина и добро планиране на пътуванията, като всички тези фактори ще допринесат за намаляване на експлоатационните разходи.

       Видеонаблюдението ще спомогне за регистриране на нарушенията  и ще спомогне за превенция на опасното поведение на участниците в движението.

       Четири типа видеокамери ще бъдат монтирани – за автоматично разпознаване на табела по технология ANPR, чрез която мога да се разчитат регистрационните номера на автомобилите; за следене на трафика на МПС на кръстовището; обзорни видеокамери – за извършване нa лицева регистрация с цел контрол на водачи и пешеходци, и видеокамери за откриване на нарушение, които са свързани и към системата за автоматичното управление на светофарната уредба.

       Системата ще повиши контрола по ползване на обезопасителните средства в МПС при заснемане на МПС отпред. Ще подобри аналитичната дейност и информираността на обществото за резултатите от контролната дейност; ще  изследва пътната обстановка, поведението на участниците в движението, ще спомогне за превантивни кампании вкл. с използването на записи от видеокамерите.

       Дейностите по изграждане на Системата за видеонаблюдение се очаква да приключат през м. май.

Файлове:

PRESSAOBSHTENIE_IGT.docx PRESSAOBSHTENIE_IGT.docx
Свалете в PDF