Сръчни деца майсториха украса в коледна работилничка

2823

Сръчни деца майсториха украса в коледна работилничка

Дни преди Коледните празници, деца от плевенския Регионален център за ранна интервенция на уврежданията и ученици от IV клас на НУ „Единство” в града заедно участваха в коледна работилница за изработка  на празнична новогодишна украса и коледни картички.

Решихме да поканим децата от IV клас на НУ „Единство” на нашата коледна работилница не само защото наближават коледните празници, а защото работата в група е много полезна за децата. Целта е деца на различна възраст, с различни интереси, различни потребности, различни възможности да общуват, да работят заедно, да се забавляват, сподели Дилайла Славейкова, директор на РЦРИУ.

Регионален център за ранна интервенция на уврежданията функционира от 02.01.2017 г. по проект „Продължаване дейността на Регионален център за ранна интервенция на уврежданията – Плевен” към Община Плевен. В центъра се предоставят мобилни социални услуги за деца и семейства в риск, които обхващат 13 населени места в община Плевен, включително и град Плевен. Ранната интервенция на уврежданията е насочена към пряката работа с деца с увреждания и техните семейства, включително рехабилитация, която се осъществява и като мобилна работа в дома на детето. Предоставя се психологическа подкрепа и консултиране на бъдещи и настоящи родители за формиране и развитие на родителски умения. Към момента 57 деца на възраст от 0 до 7 год. посещават Центъра, за да работят с различни специалисти - психолог, логопед, рехабилитатор и специален педагог. Всички консултации са безплатни.

Свалете в PDF