Спортен празник за деца ще се проведе в Градската градина

1001

Спортен празник за деца ще се проведе в Градската градина

       Община Плевен в партньорство със „Спортувам.Инфо“ и ЦПЛР - ЦРД, организират празник „Децата на Плевен спортуват“. Целта на инициативата, която е част от Спортния календар на Общината, е популяризиране на спорта за подрастващите в свободното време и първи уроци по различни видове дейности без състезателен характер.

       Ще бъдат организирани кътове с мобилно спортно оборудване за стрийтбол, волейбол, хокей на трева, тенис, каране на ролери и тротинетки, авиомоделизъм, игри по безопасност на движение по пътищата и запознаване с нетрадиционни спортове като боче и удбол. Изявената плевенска шахматистка Нора Рашева, която е трикратна държавна шампионка, участничка в три световни и три европейски първенства, ще изнесе сеанс на едновременна игра срещу всички желаещи деца.

       ЦПЛР – ЦРД - Плевен организира концерт с участието на танцов състав „Синтез“ и ДЮФА „Нашенчета“. За най-малките участници ще има занимания с аниматори, на децата ще бъдат раздадени символични награди и грамоти за участие.

       Спортният празник започва в 10.00 часа на 29 май 2021 г., събота, в Градската градина. По време на мероприятието от участниците ще се изисква спазване на разпоредените противоепидемични мерки. 

Свалете в PDF