Системата за видеонаблюдение на 16 ключови кръстовища в Плевен вече е факт

3702

Системата за видеонаблюдение на 16 ключови кръстовища в Плевен вече е факт

Със символично рязане на лента и заключителна пресконференция в Заседателната зала на Община Плевен днес беше финализирано изпълнението на Дейност 4 „Внедряване на система за видеонаблюдение на ключови кръстовища в град Плевен” по проект „Развитие на интегриран градски транспорт – гр. Плевен”, договор № BG16RFOP001-1.007-0003-C01. Проектът се финансира по ОП „Региони в растеж”.  Главна цел на проекта е постигане на устойчив градски транспорт в град Плевен чрез намаляване на вредните емисии, шума и подобряване качеството на транспортните услуги посредством въздействие върху подвижния състав, управлението на трафика и въвеждане на интелигентни транспортни системи.

         В рамките на Дейност 4, която стартира на 02 март и приключи на 15 юли 2021 г., беше изградена система за видеонаблюдение на общо 16 възлови кръстовища в Плевен – 8 светофарни в централната част и 8 без светлинна регулация по периферията на града, с които са  обхванати всички входно-изходни артерии. Монтирани са 180 видеокамери, които в реално време следят движението. Камерите осъществяват разпознаване на номерата на МПС, както и лицево разпознаване на водачите. Видеосъоръженията  ще се следят от служители на ОД на МВР и на Община Плевен. Лицензът на софтуера, с който ще разполага Община Плевен, е безсрочен.

С изграждането на системата за видеонаблюдение се цели преди всичко подобряването на пътната безопасност и намаляването на пътните транспортни произшествия.

По проект „Развитие на интегриран градски транспорт – гр. Плевен” бяха доставени 14 нови тролейбуса, с което съставът на „Тролейбусен транспорт” ЕООД вече е изцяло подменен с екологични возила, общо 54 на брой. Доставени бяха и специализирани сервизни машини за тролейбусния транспорт. По същия проект се въвежда и електронна система за таксуване в градския транспорт на Плевен, която в момента е в процес на тестване.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Знакови исторически обекти в Плевен ще работят с вход свободен на 10 декември

Знакови исторически обекти в Плевен…

сряда, 08 декември 2021
272

Синя зона няма да работи на 10 декември

Синя зона няма да работи…

сряда, 08 декември 2021
189

Честваме 144 години от Плевенската епопея с тържествен ритуал

Честваме 144 години от Плевенската…

вторник, 07 декември 2021
659

Община Плевен обявявя процедура за прием на заявления от кандидат–потребители  по проект „Патронажна грижа + в община Плевен”

Община Плевен обявявя процедура за…

понеделник, 06 декември 2021
1245