Съветниците утвърдиха годишните програми за развитие на общинските фирми

1827

Съветниците утвърдиха годишните програми за развитие на общинските фирми

       Програмите за развитие на търговските дружества с общинско участие за 2021 г. бяха утвърдени днес от Общински съвет – Плевен. На свое заседание, проведено на 23.02.2021 г., Постоянната комисия по „Стопанска политика и транспорт“ е разгледала годишните програми за развитие на „ДКЦ II - Плевен“ ЕООД, „ДКЦ III - Плевен“ ЕООД, „Тролейбусен транспорт“ ЕООД, „Инжстрой“ ЕООД, „Паркстрой“ ЕООД и „Тибор“ ЕАД. След разисквания членовете на Комисията са изразили положително становище и предлагат на Общинския съвет да утвърди програмите и на шестте търговските дружества с общинско участие.

       В Наредба № 8 за условията и реда за упражняване правата на собственик от Община Плевен върху общинската част от капитала на търговските дружества е записано, че програмите за развитие на дружествата се утвърждават ежегодно от Общинския съвет в срок до 31 март на всяка календарна година, като проектите за тях се представят до 31 януари на съответната година. През февруари комисии към Общинския съвет разглеждат за сведение предварителните отчети на търговските дружества с общинско участие, а окончателните такива за годината се внасят до края на март, след което се гледат и на заседание на Общинския съвет.

       Програмите са неразделна част от договорите за възлагане на управлението на всяко едно от шестте търговски дружества с общинско участие.

 

Свалете в PDF