Съгласие за определяне на иновативно пространство за хранене и култура в Плевен ще гласува местният парламент на последната сесия за мандата

1373

Съгласие за определяне на иновативно пространство за хранене и култура в Плевен ще гласува местният парламент на последната сесия за мандата

       Общо 18 са включените в предварителния дневен ред точки на последната за този мандат сесия на Общинския съвет – Плевен, на 19 октомври 2023 г. Заседанието започва традиционно в 09.00 часа в конферентната зала на Община Плевен в сграда „Гена Димитрова“.

       Първа точка е предложение относно Наредба за изменение на Наредба № 17 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Плевен. Съветниците ще вземат решение по предложението директорите на общинските музеи, след съгласуване с Кмета на Общината, да могат да определят отстъпки от определените с наредбата цени на входните билети за индивидуално или групово посещение.

       Предвид предстоящите местни избори и края на мандат 2019 – 2023 г. в дневния ред е включен и избор на временно изпълняващи длъжностите кмет на Община Плевен и кметове на кметства, отчет за дейността на Общинския съвет за периода 01.01.2023 г. – 30.09.2023 г., отчитане на средствата за командировъчни разходи на Председателя на Общинския съвет и на Кмета на Община Плевен.

       Предложение относно съществуване и дофинансиране на маломерни и слети паралелки в училища на територията на община Плевен е записано под т. 8 в предварителния дневен ред. Постъпили са искания от директори на училища на територията на общината и становища от РУО – Плевен, за формиране на маломерни самостоятелни или слети паралелки през учебната 2023/2024 г. в общо 12 училища. Недостигът до изискуемия минимум е общо 289 деца. Единният разходен стандарт за ученици от I до XII клас е 2 831 лв., общият размер на финансовите средства за обезпечаване на учебния процес на сформираните маломерни и слети паралелки и тяхното дофинансиране е в размер на 297 282 лв., които да бъдат предвидени в бюджета на Община Плевен за 2024 г.

       На последното за този мандат заседание общинските съветници ще разгледат и предложение за даване на съгласие за определяне на иновативно пространство за хранене и култура – GREEN PARK FOOD. В Община Плевен е внесено предложение за разполагане на множество преместваеми обекти за бързо хранене и санитарни нужди, както и сглобяема сцена за артистични изяви и прожекции. Имотът, върху който ще се разположат обектите, е общинска публична собственост, намира се южно от Регионалния исторически музей в Плевен и граничи с продължението на ул. „Гургулят“ и успоредната на р. Тученица велоалея.

Свалете в PDF