С тържествен ритуал официално беше обявено възстановяването на ВВВУ „Г. Бенковски”

1333

       Тържествен ритуал по повод възстановяването на ВВВУ „Г. Бенковски” – Долна Митрополия, се състоя днес на територията на висшето училище. Официални гости бяха Президентът на Република България Румен Радев, Министърът на отбраната Красимир Каракачанов, народни представители, висши военни, областният управител Мирослав Петров, кметовете на Долна Митрополия и Плевен – Поля Цоновска и Георг Спартански.

        След приемането на строя от Президента и върховен главнокомандващ на въоръжените сили беше извършена церемония по предаване на бойното знаме, осветено преди дни, от Министър Каракачанов на началника на училището бригаден генерал Юлиян Радойски.

         Слова произнесоха Началникът на ВВВУ „Георги Бенковски”, Председателят на комисията по отбрана в Народното събрание, Министърът на отбраната и Президентът на Република България.

         Днес е ден, посветен на бъдещето на българската авиация и нация. Днешното събитие не е просто инвестиция в нашето бъдеще. То е морален акт на възстановяване на гордия български авиационен дух и достойнство, каза в приветствието си Президентът Румен Радев. Залогът е голям – бъдещето на България. Защото няма уважаваща себе си и успешна нация без модерна и сигурна авиация, подчерта той.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Почетният консул на Йордания ще…

петък, 21 февруари 2020
218

ДОПЪЛНИТЕЛНИ АВТОБУСИ ЩЕ СЕ ДВИЖАТ…

четвъртък, 20 февруари 2020
293

Стотици плевенчани сведоха глави пред…

сряда, 19 февруари 2020
199

160 години от създаването си…

вторник, 18 февруари 2020
516