Руски високотехнологични компании предлагат сътрудничество с български институции и фирми

355

Руски високотехнологични компании предлагат сътрудничество с български институции и фирми

       В контекста на активизиране търговско-икономическите отношения между Русия и България в Община Плевен постъпи пакет предложения от руски високотехнологични компании от различни браншове за сътрудничество с български институции и фирми, изпратен от Посланика на Руската Федерация Н. Пр. Елеонора Митрофанова. Координатор на инициативата и нейната реализация е Търговското представителство на Руската Федерация в Република България. По този повод на посещение в Плевен днес беше търговският представител на Русия Константин Артюшин, придружен от Алексей Голубев – генерален директор на „Русатом – инфраструктурни решения” – дъщерна фирма на „Росатом”.

       Заедно с кмета Георг Спартански и неговите заместници  Милен Яков и Стефан Милев те обсъдиха съвременните възможности за българо-руско икономическо сътрудничество от взаимен интерес и създаването на преки контакти между представители на бизнеса от двете страни. Алексей Голубев представи презентация на разработената и вече успешно внедряваща се руска платформа „Smart City – Интелигентен град“, за създаване на високоефективна дигитална градска икономика.

       Целта на платформата е изграждането на единна информационна система за управление, насочена към повишаване качеството и скоростта на процесите, автоматизиране на рутинните операции и ефективна ангажираност на персонала. Платформата осигурява управление и контрол на ключови области като безопасност, благоустройство, транспорт, административни услуги, финансово-стопанска дейност, сигнали на гражданите, управление на кадрите и др. Внедряването на платформата гарантира съкращаване на времето за протичане на различните процеси с 30 %, ефективен контрол в условията на единна цифрова среда и икономия на бюджета.

       Участниците в срещата изразиха общи намерения за стимулиране и разширяване на бизнес контактите между Русия и България в духа на традиционно добрите отношения между двете страни.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Мобилен пункт ще приема опасни отпадъци в Плевен на 27 октомври

Мобилен пункт ще приема опасни…

сряда, 20 октомври 2021
209

„Зелен сертификат“ се въвежда от 21 октомври за дейности на закрито

„Зелен сертификат“ се въвежда от…

сряда, 20 октомври 2021
179

Мобилен екип ще събира излязло от употреба електрическо и електронно оборудване

Мобилен екип ще събира излязло…

петък, 15 октомври 2021
1014

Специални контейнери за сгур и пепел от печки ще се поставят в Плевен

Специални контейнери за сгур и…

петък, 15 октомври 2021
440