Реставратор почиства надраскания Паметник на загиналите във войните за Свободата на България

313

      Община Плевен възложи почистването на надраскания със спрей Паметник на загиналите във войните за Свободата на България на професионалния реставратор Вътко Христов. Възстановяването на вида на паметника се извършва със специални химикали. Дейността се извършва бавно поради всмукване на боята във варовика, от който е изграден монументът. Община Плевен благодари на всички наши съграждани, които призоваха в социалните мрежи да обединят усилия за почистване на паметника, но тяхната намеса с подръчни средства може да навреди на състоянието му.

         Паралелно основно се почиства и прилежащият район, в зелените площи на който всяка вечер се събират младежки компании, след които остават бутилки, кенове, чаши, фасове, хартии, парцали, дори и стар фотьойл…

         В тази връзка и във връзка с посегателствата върху съоръженията от Водната каскада и малките фонтани, възлизащи на над 23 000 лева, по нареждане на кмета Георг Спартански дейността на нощния патрул при Община Плевен ще бъде основно съсредоточена в централната част на града, ще бъдат използвани и записите от системата за видеонаблюдение.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Плевенчани от 3 до 70+…

сряда, 23 септември 2020
67

С изкърпване на настилки по…

понеделник, 21 септември 2020
204

Общинските съветници ще разглеждат Общия…

понеделник, 21 септември 2020
196

На работа - без автомобил,…

понеделник, 21 септември 2020
668