Проведе се обществено обсъждане на Доклад за екологична оценка на Общ устройствен план на Община Плевен

2126

Проведе се обществено обсъждане на Доклад за екологична оценка на Общ устройствен план на Община Плевен

       Доклад за екологична оценка на проекта на Общ устройствен план (ОУП) на Община Плевен бе представен за обществено обсъждане в зала „Гена Димитрова”. Той е изготвен от ДЗЗД „ОУП Плевен- 2017” въз основа на договор с Община Плевен. Основните акценти в Доклада за екологична оценка на проекта бяха коментирани от Милена Чобанова – ръководител на екипа.

       Общият устройствен план на Община Плевен не включва землището на град Плевен. Екологичната му оценка е изготвена в съответствие с изискванията на нормативната уредба по околна среда. В нея е направен анализ на съществуващото състояние на компонентите и факторите на околната среда и човешкото здраве и е определено очакваното въздействие върху тях. Дадени са препоръки и са набелязани мерки за намаляване и възможно най-пълно отстраняване на предполагаемите значителни въздействия върху околната среда от реализацията на ОУП. В Доклада за екологична оценка е направен обобщеният извод, че при спазване на предложените мерки реализацията на Общия устройствен план на Община Плевен ще окаже трайно във времето положително въздействие върху околната среда и качеството на живот на населението.

       Екипът от специалисти на ДЗЗД „ОУП Плевен- 2017” препоръчва на Експертния екологичен съвет на РИОСВ - Плевен, да даде положително становище на проекта. Докладът за екологична оценка на проекта на Общ устройствен план на Община Плевен е публикуван на Интернет страницата на Община Плевен: https://www.pleven.bg/uploads/posts/deo_oup_pleven.pdf

Свалете в PDF