Програма на Фестивала за куклено изкуство „Шарено петле“ за 08 юли

178

Програма на Фестивала за куклено изкуство „Шарено петле“ за 08 юли

       Програмата на седмото издание на Фестивала за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле“ за 08 юли 2024 г. (понеделник):

 

10.00 ч. - Парк на Регионалния исторически музей – „Котаракът в чизми“ на Куклен театър Мостар, Босна и Херцеговина, представление за деца. По известната приказка на Шарл Перо за Котарака в чизми, който помага на собственика си от бедняк да стане един от най-богатите хора в кралството и да се ожени за принцесата.

 

16.00 ч. – в театъра – „Усмихнато другарче“ – творческо ателие за деца с ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен, с предварително записване. То е весело същество, дошло от далечни-далечни страни на нашия фестивал или пък е най-доброто от всички хора, събрано в едно, за да усмихва и радва.

 

17.30 ч. – ДКТ, Камерна сцена – „Приказните разказвачи“ на Куклен театър – Благоевград, представление за фамилна аудитория 6+. Случайна среща между двамата чудати герои пренася малките зрители във фантастичен свят, пълен с говорещи лисици, тъжни и весели принцеси, жабоци с корони и много други чудеса, умело разказани в три приказки.

 

19.00 ч. – ДКТ, Голяма сцена -  „Бременските музиканти“ на Театър 199 – София, представление за фамилна аудитория 6+. И днес приказката на братя Грим е сред най-четените техни истории, апология на човешката способност за обич и за благородство, реакция против алчността и дребнодушието.

 

Свалете в PDF