Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици откри първата учебна година с новото име – на писателя Димитър Димов

5448

Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици откри първата учебна година с новото име – на писателя Димитър Димов

       Започващата днес учебна година Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици в Плевен посреща с името на новия си патрон – писателя Димитър Димов. Предложението за това беше направено от Педагогическия съвет на училището, решението за именуването взе Общинският съвет – Плевен, след което Министърът на образованието издаде заповед. Първия учебен ден гимназията започва с 873 ученици, от които 183 осмокласници, и 70 учители. Те бяха приветствани от директора Юрий Тодоров, който припомни дълголетната история на учебното заведение, пожела на всички отлично здраве и присъствена година.

       В приветствието си кметът на Община Плевен Георг Спартански подчерта значението на доброто образование и владеенето на чужди езици като задължителна част от съвремието ни и възможност за създаване и поддържане на контакти с хора от всички краища на света. Г-н Спартански пожела на всички здраве, успех, новата учебна година да е с по-малко изпитания, учениците да могат свободно да общуват със своите връстници и да усвояват знания.

       На откриването присъства и внукът на писателя Димитър Димов – Лило Петров. Той благодари за това, че са избрали именно неговия родственик за патрон на гимназията и пожела на учениците пораствайки да запазят по детски радостта от живота, творческата енергия и благодарността за успеха – своя и чуждия.

       Учебната 2021/2022 година Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици посреща с ново мото – „Бъдещето се ражда днес“, както и знаме с лика на Димитър Димов.

Свалете в PDF