Проф. Григор Горчев стана носител на високо френско отличие, 125 бакалаври положиха Хипократовата клетва

2302

Проф. Григор Горчев стана носител на високо френско отличие, 125 бакалаври положиха Хипократовата клетва

       Носител на високото френско държавно отличие степен „Офицер” на Ордена на академичните палми официално стана днес чл. кор. проф. д-р Григор Горчев, дмн - Почетен Ректор и Директор на Научноизследователския институт на МУ-Плевен. Отличието връчи Посланикът на Франция Н. пр. Ерик Льобедел на официална  церемония в зала „Магнум”. Престижната награда е присъдена на чл. кор. проф. Григор Горчев с указ от 14 юли 2018 година на Министър-председателя и по предложение на Министъра на образованието на Френската република. Отличието се присъжда за високи постижения в областта на образованието и за принос към международното интегриране на университета.   

       Днес се състоя и тържествена промоция  на Факултет „Обществено здраве”. Дипломи получиха 125 бакалаври и магистри от четири специалности: 24 бакалаври от специалност „Медицинска рехабилитация и ерготерапия”, випуск 2018; 12 бакалаври от специалност „Опазване и контрол на общественото здраве“, випуск 2018; 25 бакалаври от специалност „Управление на здравните грижи”, випуск 2019; 43-ма магистри от специалност „Управление на здравните грижи“, випуск 2018 и 2019 и 21 магистри от специалност „Обществено здраве и здравен мениджмънт“, випуск 2019.

       Проф. Григор Горчев и младите дипломанти бяха поздравени от Ректора на Медицинския университет проф. д-р Славчо Томов и кмета на Община Плевен Георг Спартански. Заслужено проф. Горчев е гордост за Плевен и България с новаторските си идеи и постижения и доказателство, че за мечтите няма граници, стига човек да иска и може да ги следва, категоричен беше кметът. На завършилите образование той пожела да изпитват радостта и удовлетворението, когато си кажат „Помогнах, спасих живот”. 

Свалете в PDF