Продължава разчистването с общински средства на нерегламентирани сметища

246

Продължава разчистването с общински средства на нерегламентирани сметища

Община Плевен продължава дейността си по разчистване на сметища от строителни и едрогабаритни отпадъци, натрупани на нерегламентирани за целта места. Тази сутрин повече от 3 часа служители на фирма „Чистота“ ООД - Плевен, с техника премахваха боклуци на две места на ул. „Чаталджа“.

„Средствата, които Община Плевен ще заплати на фирмата за тази дейност, е 210 лв. (без ДДС). В тази сума не са включени труд на работниците, пътя до сметището и депонирането на боклука, за който се плаща отделно по 18 лв. на тон. Всеки ден разчистваме десетки такива площадки в целия град, за което се плащат публични средства от бюджета на Община Плевен“, уточни Христо Херувимов, началник-отдел „Екология“.

Започна вече и монтирането на информационните табели на местата, на които е забранено изхвърлянето на едрогабаритни или строителни отпадъци. Община Плевен се обръща към всички с призив за нулева толерантност към нарушителите. Ако забележите хора, които изхвърлят едрогабаритни или строителни отпадъци на нерегламентирано място, е нужно да снимате или запишете регистрационния номер на автомобила и да подадете сигнал в Община Плевен на следните електронни адреси: h.heruvimov@pleven.bg и inspektorat@pleven.bg .

Свалете в PDF