Приеха Програма за закрила на детето за 2019 година

3119

Приеха Програма за закрила на детето за 2019 година

Програма за закрила на детето на Община Плевен за 2019 година приеха на сесията днес общинските съветници. Тя предварително е обсъждана, съгласувана и дискутирана с всички заинтересовани институции, а при изготвянето й е взето предвид националното законодателство, европейските директиви и местните специфики. Програмата е внесена от Дирекция „Социално подпомагане” след изготвяне от специална комисия.

В документа са обособени няколко раздела – равенство на шансовете за развитие на всички деца; осигуряване правото на детето на достъп до здравеопазване и здравни грижи и здравословен начин на живот; намаляване на детската бедност и създаване на условия за социално включване на децата, развитие на качествено образование за всички деца; живот без насилие за всички деца; насърчаване на участието на децата; спорт, култура и дейности за свободното време; мониторинг и контрол на грижата за децата; защита правата на децата в дигиталната ера и превенция на рисковете в мрежата. В програмата са разписани също конкретните дейности за осъществяване на целите, какви са очакваните резултати, какъв е срокът за изпълнение на задачите, с чий бюджет се финансират дейностите, както и отговорните за изпълнението институции.

Планираните в Програмата дейности са обсъдени и приети от Комисията за детето и от Обществения съвет за социално подпомагане при Община Плевен. Документът е отворен и подлежи на допълване, изменяне и актуализиране.

 

Свалете в PDF