Потомък на стария плевенски род Маджункови навърши днес един век

2452

Потомък на стария плевенски род Маджункови навърши днес един век

       Плевенчанинът Стефан Димитров Маджунков навърши днес 100 години.  Юбилярят е роден на 5 октомври 1923 г. в града ни в семейство на земеделци. Произхожда от големия плевенски род Маджункови, живеещ в Маньова махала. Неговият баща е един от дарителите за строителството на църквата „Света Параскева”. Стефан Маджунков е служил в Българската армия 3 години по времето на Втората световна война. Женен е, има син и дъщеря, 2 внука, 2 внучки и 3-ма правнуци. Трудовият му живот с 46 години стаж преминава само в едно предприятие - Ремонтната база в Плевен. Изключително трудолюбив, способен и уважаван от колегите и ценен от ръководители си човек, с множество медали и награди. Сред съседите си е известен с добронамереност и с готовност винаги да помогне. 

       Според него дълголетието му се дължи на положителното мислене, без завист и омраза, движението и труда, разказа неговата снаха Константина Ангелова, добавяйки, че той е най-добрият човек, когото познава. 

       Днес Стефан Маджунков отпразнува вековния си юбилей в тесен семеен кръг. Община Плевен споделя неговата и на близките му радост и му пожелава здраве, спокойни и приятни дни напред. В изпълнение на Решение на Общинския съвет на столетника ще бъде предоставена сумата от 500 лева, които ще получат от негово име дъщерята и синът му.  

 

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Уреди за пречистване на въздух получи като дарение детска градина в Плевен

Уреди за пречистване на въздух…

вторник, 27 февруари 2024
65

Централната част на Плевен грее в червено и бяло

Централната част на Плевен грее…

вторник, 27 февруари 2024
88

32 отбора от страната се включват в турнир по футбол „Национална купа 3 март“ в Плевен

32 отбора от страната се…

вторник, 27 февруари 2024
69

Плевен чества 3 март с тържествен ритуал, концерти и изложби

Плевен чества 3 март с…

вторник, 27 февруари 2024
152