Поставиха забранителни знаци за влизане на превозни средства в алеите на парк „Кайлъка”

4519

Поставиха забранителни знаци за влизане на превозни средства в алеите на парк „Кайлъка”

Пътни знаци В1 - „Забранено влизането на пътни превозни средства”, бяха поставени днес на четирите основни входа в парк „Кайлъка”. Решението беше взето след проведена работна среща между кмета на Община Плевен Георг Спартански и гл. комисар Веселин Вътов, директор на ОД на МВР – Плевен. Целта е осигуряване на добър обществен ред на територията на природен парк „Кайлъка” и недопускане движението и паркирането на превозни средства по алеите, детските, спортни площадки и край търговските обекти.

В парка ще се допуска единствено кратковременен престой за товаро-разтоварна дейност при обслужване на търговските обекти. За целта Община Плевен ще издава пропуски за движение и престой по уличната мрежа с ограничения при транспортно обслужване на обектите на територията на парка.

Достъп без ограничения ще имат автомобилите на МВР, Спешна медицинска помощ, Пожарна и аварийна безопасност.

Продължават и дейностите по прочистване на подрасти и премахване на сухи и паднали клони  в „Кайлъка” от работници на общинското дружество „Паркстрой”. Ще бъдат ремонтирани и освежени детските площадки в парка, ремонт ще бъде направен и на алейните настилки и осветление, на пейките, масите и перголите. За по-голяма безопасност ще бъдат поставени и над 70 допълнителни пътни знака по шосето за автомобили в защитената местност.

Свалете в PDF