Плевенското НУ „Патриарх Евтимий” празнува 118 години от създаването си

675

Плевенското НУ „Патриарх Евтимий” празнува 118 години от създаването си

Днес плевенското Начално училище „Патриарх Евтимий“ отбелязва 118 години от своето създаване. Тържеството  по  повод патронния празник  се проведе в зала „Емил Димитров“ на НЧ „Съгласие 1869“ в присъствието на ученици, учители, родители и гости. Празникът уважиха и представители на местната власт в лицето на заместник-кмета на Община Плевен Елина Димитрова и заместник-председателя на Общинския съвет Генади Тодоров. Директорът на училището Весела Йотова приветства всички с „Добре дошли“ и с гордост сподели, че НУ „Патриарх Евтимий” е едно от най-старите учебни заведение в град Плевен.

Поздрав от името на Община Плевен по повод годишнината на НУ „Патриарх Евтимий” отправи Елина Димитрова, която пожела на децата и техните преподаватели да бъдат здрави, все така успешни и да сбъдват мечтите си. Тя поднесе и поздрав от името на кмета на Общината д-р Валентин Христов, в който се казва:

„За мен е чест да Ви поздравя от името на Община Плевен и целия ни екип по случай 118 години от създаването на Начално училище „Патриарх Евтимий”! 118 години Вашето училище събужда и разгаря искрата на любов към знанието и с чест носи името на своя патрон, отдал живота си за възхода на българската книжовност и повод за гордост за всеки един българин. Общата ни мисия - на родители и учители, е да възпитаме не само знаещи и можещи млади хора, но и достойни личности. Пожелавам на Вас и екипа Ви здраве, успехи по пътя на знанието и енергия за добри дела! Пазете традициите на Вашето училище и творете бъдещето!“

Тържеството продължи с връчване на отличия на ученици, постигнали високи резултати на конкурси и в учебния процес и издигнали с успехите си авторитета на училището. Последва музикална програма с участието и на талантливите деца от творческите школи при НЧ „Съгласие 1869“. 

Свалете в PDF