Плевенски ученик получи плакета на кмета за постиженията си

3235

Плевенски ученик получи плакета на кмета за постиженията си

   Възпитаникът на СОУ „Пейо Яворов” – Плевен Апостол Савов беше отличен днес с плакета на кмета на Община Плевен Георг Спартански заради извоювания от ученика бронзов медал от XIII Международна олимпиада по география. Събитието се проведе от 16 до 22 август в Китай, в него се включиха участници от шест континента.

   Младежът, придружен от неговия учител Свилен Стойчев и от новия директор на учебното заведение, бяха посрещнати лично от кмета Георг Спартански. Той поздрави Апостол за неговия успех. „Пред нас е поредният плевенски бисер и аз мога да пожелая само здраве, той другото го може. Апостол е добър пример и за други наши младежи, че с много труд и упоритост всичко се постига”, каза кметът.

   Дванадесетокласникът разказа за участието си в олимпиадата и емоциите при обявяването на името му сред едни от най-добрите на престижния международен форум. Плевенчанинът показа и спечеления медал като подчерта, че състезанието е било на английски език, а изпитанията са изисквали освен знания, креативна мисъл и вземане на бързи решения.

   Интересите на Апостол са разностранни, освен английски език, той владее и немски, справя се отлично и с компютърните технологии, знаменосец е на СОУ „Пейо Яворов” и участник в похода „По стъпките на Апостола”. Дарбата му да рисува го води в артшкола „Колорит” и му носи също ред награди от престижни конкурси у нас и в чужбина. Последната от тях е от месец юли тази година - Почетна награда от Международния конкурс за рисунка „Лице или Маска”, организиран от Центъра на ЮНЕСКО „Луис Франсоа” в град Троа, Франция.

Свалете в PDF