Плевенчанинът Цанислав Цветков извади кръста от р. Вит

739

   Двадесет и седемгодишният плевенчанин Цанислав Цветков извади днес кръста от водите на р. Вит край с. Ясен. Ритуалното хвърляне на светинята по повод големия християнски празник Богоявление - Йордановден, премина при огромен интерес, а стотици го наблюдаваха от Историческия мост при с. Ясен. Повече от 50 смелчаци, основно от плевенските клубове по триатлон и плуване, скочиха в реката в надпревара за кръста. Ритуалът се организира за поредна година от Община Плевен.

Победителят беше поздравен от кмета Георг Спартански, който допълни, че паричната награда ще бъде връчена официално на оперативно заседание на ръководството на Общината.

   Цанислав Цветков за първи път се хвърля в реката, за да извади кръста. Той сподели, че първоначално дори не е имал намерение да участва, решението взел спонтанно, но догодина отново ще се включи в надпреварата. Щастлив е, че късметът се е усмихнал на него и пожела на всички най-вече здраве. Цанислав работи в сферата на търговията, семеен е и има дъщеричка на 2 годинки и 10 месеца.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Първият в Северна България Център…

петък, 19 октомври 2018
349

В събота Плевен се включва…

четвъртък, 18 октомври 2018
156

Обновеният по европейски проект билетен…

четвъртък, 18 октомври 2018
557

Кметът Спартански: Всеки инвеститор е…

сряда, 17 октомври 2018
481