Плевен стана част от инициативата на Движение за национална кауза/ДНК/

2918

Плевен стана част  от инициативата на Движение за национална кауза/ДНК/

В големите православни храмове на 10 български града, сред които София, Пловдив, Варна и Бургас, вчера се проведе  най-мащабното Свето кръщение на новородени деца в съвременната история на България – Националното кръщение.

     Плевен също беше  част от инициативата на Движение за национална кауза/ДНК/. В  храм „Света Параскева” 28 бебета  получиха своето Свето кръщение  от Плевенския митрополит Игнатий  в присъствието на  звездните кръстници - водещата на „Търси се“ Меги Димчева и „Майка на годината 2016г.“ – Златка Димитрова.

     Официален гост бе кметът на  Плевен Георг Спартански. Той изрази  подкрепата  си към кампанията „Направи го за България” и пожела  на всички деца  да растат здрави и умни  за радост на своите родители и станат добри християни и българи, за да я има България.

    Кметът Георг Спартански получи  сертификат за особен принос в съхраняването на българското ДНК, с признание към дейността и постигнатите резултати на общинската програма за финансово подпомагане на двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми.

      Събитието отбеляза  финала на кампанията за насърчаване на раждаемостта „Направи го за  България”, в рамките на която за всяка споделена бременност ДНК осигурява минимум 1 лев на фондация „Искам бебе" в помощ на двойките с репродуктивни проблеми. Инициативата премина  под патронажа на Патриарх Неофит и Българската православна църква.

    На  всяко бебе участник в кампанията беше подарено Традиционното сребърно кръстче – символ на вярата, както и много подаръци от фирми.

 

Свалете в PDF