Плевен с празничен концерт в навечерието на Деня на Съединението

475

Плевен с празничен концерт в навечерието на Деня на Съединението

В навечерието на Деня на Съединението на Княжество България с Източна Румелия - 6 септември, Община Плевен кани на празничен концерт. Събитието е тази вечер, 5 септември, на централния площад „Възраждане“, начало - 17,30 часа. Организатори са местната управа, съвместно с Фолклорен танцов клуб „Българско хоро“.

За плевенчани и гостите на града ще звучат патриотични и популярни песни, като концертната част на вечерта ще започне в 18,30 часа. На сцената ще се представят Общински хор „Гена Димитрова“ с диригент Анелия Дечева и Смесен хор "Звъника" с ръководител Ваня Делийска – почетен гражданин на Плевен. Със свои изпълнения се включват и Фолклорен танцов клуб „Българско хоро“ с ръководители Олга и Минко Мустакови, заедно с Фолклорен танцов клуб „Балкански огън“ при НЧ “Бяла Анаста - 2016” – гр. Ловеч, с ръководител Кристиян Костов. Гост - участник в празника е и народният певец Христо Косашки. За най-малките зрители ще има изненади - артисти на кокили и подаръци.

 

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Тази събота: „Фестивал на семейството“ в Плевен с Дара, Нина Николина, участници в „Гласът на България“, водещи – Иван и Андрей

Тази събота: „Фестивал на семейството“…

четвъртък, 26 септември 2024
173

Нов общински съветник положи клетва в Общински съвет - Плевен

Нов общински съветник положи клетва…

четвъртък, 26 септември 2024
108

Общински съвет - Плевен заседава на 26 септември, нов общински съветник полага клетва

Общински съвет - Плевен заседава…

сряда, 25 септември 2024
223

Битката при Страцин от 1944 г. пресъздават край плевенското село Брестовец

Битката при Страцин от 1944…

сряда, 25 септември 2024
161