Плевен отново участва в националната кампания за борба с артериалната хипертония

2356

Плевен отново участва в националната кампания за борба с артериалната хипертония

   Пункт, на който гражданите ще могат да се консултират безплатно за проблеми, свързани с хипертонията и предсърдното мъждене, ще бъде разположен в центъра на Плевен на 17 май – Световния ден за борба с хипертонията. На желаещите ще се правят безплатни измервания на кръвно налягане с електронни апарати с вградена Afib-технология. Пунктът ще бъде разположен на пл. „Възраждане” от 10.00 до 16.00 часа в района между Големия фонтан и сградата на Община Плевен.

   Всяка година 17 май протича под различно мото, за де се повиши информираността на гражданите по различни въпроси, свързани с високото кръвно налягане. Тази година вниманието е насочено специално към предсърдното мъждене, към причинната връзка с артериалната хипертония и мозъчния  инсулт.

   Кампанията е организирана по инициатива на Българската лига по хипертония, Българското кардиологично дружество, Българския червен кръст, Асоциацията на студентите медици в България, Microlife България, Бьорингер Ингелхайм България и ще обхване градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Стара Загора, Хасково, Търговище, Добрич и Благоевград.

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Покана за провеждане на консултации за съставите на СИК на територията на община Плевен

Покана за провеждане на консултации…

четвъртък, 25 април 2024
97

Плевен с писмо до финансовото министерство целеви средства от общинския бюджет да се ползват за ремонт на общински пътища

Плевен с писмо до финансовото…

четвъртък, 25 април 2024
132

Плевен има нов почетен гражданин – професионалният боксьор Йосиф Панов

Плевен има нов почетен гражданин…

четвъртък, 25 април 2024
195

Изложба с детски творби от конкурс за Великден ще бъде открита на 25 април

Изложба с детски творби от…

сряда, 24 април 2024
179