Плевен чества 187 години от рождението на Апостола на Свободата

181

Плевен чества 187 години от рождението на Апостола на Свободата

       С ритуал пред паметника на Васил Левски Плевен отбеляза днес 187-ата годишнина от рождението на Апостола на Свободата.

       На церемонията пред паметника на най-великия българин своята почит отдадоха кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов и неговият екип, председателят на Общинския съвет доц. д-р Иван Малкодански и общински съветници, заместник областните управители Милен Димитров и Виолета Иеремиева, представители на културни институции и организации. Датата на рождението на Дякона почетоха и ученици от клуб „Млади възрожденци“ при НУ „Христо Ботев“ - Плевен, водени от директора на училището Цветелин Горанов.

       В знак на признателност към личността и делото на Левски пред паметника в Плевен бяха поднесени цветя. Преди няколко дни оттук бе дадено началото и на 30-ия Национален поход Плевен - Карлово „По стъпките на Апостола”.

       „Васил Левски е икона за българския народ. Трябва да следваме делата и неговия пример - народът да е единен, за да постига своите цели. Не трябва само да слагаме портрети на Левски в кабинети и офиси, а най-вече да следваме заветите му“, сподели пред паметника на Апостола на Свободата кметът д-р Валентин Христов.

       „Личността на Левски е най-светлият образ в нашата история, идеал за всеки българин“, каза и председателят на местния парламент доц. д-р Малкодански.

       Граждани, представители на институции, организации, политически партии и др. могат да отдадат своята почит днес през целия ден.

Свалете в PDF