Плевен бе домакин на Международен турнир от календара на „Тенис Европа“

43

Плевен бе домакин на Международен турнир от календара на „Тенис Европа“

Шест български състезатели - четири юноши и две девойки, се класираха за полуфиналите на Международния турнир по тенис за юноши и девойки до 16 години, провел се на тенис кортовете на ТК "Плевен 90" в парк „Кайлъка“. Събитието е част от календара на „Тенис Европа“ за сингъл и двойки и е включен в Спортния календар на Община Плевен. В състезанието взеха участие 80 състезатели от различни държави.

Състезателите Мартин Бонев при юношите и Валерия Гърневска при девойките спечелиха титлите на сингъл на турнира. В изцяло български финал при юношите Мартин Бонев победи с 6:3, 3:6, 7:6(4) Борис Начев. На трето място се класираха българите Кристиян Стефанов и Георги Георгиев.

Също в изцяло български финал на сингъл при девойките Валерия Гърневска се наложи с 6:3, 6:2 над Моника Господинова.

Георги Георгиев и Борис Начев спечелиха титлата на двойки при юношите. Георгиев и Начев победиха без игра във финала Мартин Бонев и Георги Красутин (Русия). Моника Господинова и Антония Станева пък станаха вицешампионки на двойки при девойките. Във финала българките отстъпиха с 2:6, 0:6 на първите поставени румънки Алексия Брабете и Аяна Миту.

Наградите на победителите в турнира бяха връчени от началника на отдел „Спорт“ при община Плевен Ваня Първанова и председателя на ТК “Плевен 90” Иван Иванов.

Свалете в PDF