Партиите и коалициите уточниха състава на Общинската избирателна комисия в Плевен

920

       Среща с ръководителите на политическите партии и коалиции за изготвяне на предложение за състав на Общинска избирателна комисия в община Плевен за изборите на 27 октомври 2019 г. се проведе днес по покана на кмета Георг Спартански. В срещата участваха: Мартин Митев - Политическа партия „ГЕРБ”; Свилен Атанасов - Коалиция „БСП за България”; Светослав Доков, Николай Николов Маринов и Илиан Беров - Коалиция „Обединени патриоти - НФСБ, Атака и ВМРО”; Енгин Кючуков - Политическа партия „Движение за права и свободи”; Снежана Иванова - Партия „Воля”; Свилен Трифонов - Коалиция „Демократична България - Обединение”.

       Срещата ръководи кметът Георг Спартански. Той  припомни целта на срещата, необходимите за представяне документи, както и регламентацията за състава на Общинската избирателна комисия според Изборния кодекс. Парламентарно представените партии и коалиции предлагат членове на общинската избирателна комисия, включително председател, заместник-председатели и секретар, според броя на избирателните секции на територията на общината. Съгласно разпоредбите на т.12.2. на Решение №600-МИ/09.08.2019 г. на ЦИК, като се спазват условията по т.11.3. от решението, съставът на ОИК е, както следва: за партия ГЕРБ - 5 членове; за коалиция „БСП за България” - 4 членове; за коалиция „Обединени патриоти” - 2 членове; за партия „ДПС” - 1 член; за партия „Воля” - 1 член. Извън този брой коалиция „Демократична България – Обединение”, която има избрани с нейните кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, но не е парламентарно представена, има право на 1 член. В случай, че изброените партии и коалиции са направили предложения за всички членове, на които имат право, общият брой на членовете на ОИК става 14 (четно число). Затова парламентарно представената партия или коалиция с най-голям неоползотворен остатък предлага още един член на ОИК (в случая това е Партия „ДПС”) и ОИК става 15-членна.

       Представителите на съответните партии и коалиция внесоха своите предложения, при което се споразумяха на финала за следния състав на Общинската избирателна комисия - Плевен:

1. Ярослав Димитров - Председател /от Партия „ГЕРБ”/

2. Николинка Добрева - Заместник-председател /от Коалиция „Обединени патриоти - НФСБ, Атака, ВМРО”/

3. Айгюл Хасанова - Заместник-председател /от Партия „ДПС”/

4. Пламен Иванов - Секретар /от Коалиция „БСП за България”/

5. Анатолий Манолов - член /от Партия „ГЕРБ”/;

6. Евгения Станева - член /от Партия „ГЕРБ”/;

7. Евгения Миланова - член /от Партия „ГЕРБ”/;

8. Красимир Данков - член /от Партия „ГЕРБ”/;

9. Юлия Петровска - член /от Коалиция „БСП за България”/;

10. Теодора Митева - член /от Коалиция „БСП за България”/;

11. Илияна Нинова - член /от Коалиция „БСП за България”/;

12. Владислав Найденов - член /от Коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО”/;

13. Василка Митева - член /от Партия „ДПС”/;

14. Диян Свраков - член /от Партия „Воля”/;

15. Петър Жеков - член /от Коалиция „Демократична България – Обединение”/.

Резервни членове:

Надя Борисова - Партия „ГЕРБ”;

Петя Калинова - Коалиция „БСП за България”;

Ивалина Бенкова - Коалиция „Демократична България - Обединение”/.

        В срок до 24 август 2019 г. кметът на Община Плевен Георг Спартански трябва да представи на Централната избирателна комисия писмено предложение за състав на Общинска избирателна комисия - Плевен, заедно с изискуемите документи, съгласно чл.75, ал.7 от Изборния кодекс. 

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

Плевен ще е домакин на…

понеделник, 21 октомври 2019
75

Доброволци ще подновят безвъзмездно боята…

четвъртък, 17 октомври 2019
309

Плевен отново се включва в…

четвъртък, 17 октомври 2019
145

Приключи реставрацията на Панорамата със…

четвъртък, 17 октомври 2019
246