Откриха официално новата скулптурна композиция с жабките в Плевен

1124

   Новата скулптурна композиция с три жабки, дело на плевенските творци Убавка Тончев и Константин Симеонов беше открита официално днес от кмета на Общината Георг Спартански, деца от училищата „Йордан Йовков” и „Христо Ботев” и авторите. Тя е разположена на средното от групата три водни огледала, т.нар. „глухарчета”.

   „Идеята е да възстановим една стара традиция, но не във вида, в който е била, защото това е невъзможно. Обърнати сме с поглед към бъдещето на Плевен, което са нашите деца. Нас ни топлят спомените за нашето детство, тогавашните жабки в онзи им вид, сега героите са нови, затова и всичко изглежда по нов начин. То намига към нашето минало и е отправено с поглед към бъдещето. Вярвам, че тази малка атракция ще е изключително приятна за децата, че те ще си правят снимки тук, ще ги показват на своите приятели в други градове и ще се чувстват горди, че живеят в такъв красив град като Плевен. Обичайте Плевен, пазете го чист и красив”, се обърна г-н Спартански към децата.

   От името на авторите Убавка Тончев сподели щастието си от събитието, пожела на малки и големи да са здрави и мястото с жабките да стане сборен пункт и за следващите поколения.  

Свалете в PDF