Откриха официално новата скулптурна композиция с жабките в Плевен

830

   Новата скулптурна композиция с три жабки, дело на плевенските творци Убавка Тончев и Константин Симеонов беше открита официално днес от кмета на Общината Георг Спартански, деца от училищата „Йордан Йовков” и „Христо Ботев” и авторите. Тя е разположена на средното от групата три водни огледала, т.нар. „глухарчета”.

   „Идеята е да възстановим една стара традиция, но не във вида, в който е била, защото това е невъзможно. Обърнати сме с поглед към бъдещето на Плевен, което са нашите деца. Нас ни топлят спомените за нашето детство, тогавашните жабки в онзи им вид, сега героите са нови, затова и всичко изглежда по нов начин. То намига към нашето минало и е отправено с поглед към бъдещето. Вярвам, че тази малка атракция ще е изключително приятна за децата, че те ще си правят снимки тук, ще ги показват на своите приятели в други градове и ще се чувстват горди, че живеят в такъв красив град като Плевен. Обичайте Плевен, пазете го чист и красив”, се обърна г-н Спартански към децата.

   От името на авторите Убавка Тончев сподели щастието си от събитието, пожела на малки и големи да са здрави и мястото с жабките да стане сборен пункт и за следващите поколения.  

Свалете в PDF

Още новини Всички новини

ПЛЕВЕН ЧЕСТВА ДЕНЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА…

четвъртък, 20 септември 2018
290

За първи път Плевен посреща…

сряда, 19 септември 2018
609

„ИНЖСТРОЙ” ПРОДЪЛЖАВА ТЕКУЩИТЕ РЕМОНТИ В…

понеделник, 17 септември 2018
118

НА РАБОТНА СРЕЩА КМЕТОВЕТЕ НА…

сряда, 12 септември 2018
415